Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.06.08

Napi jelentés

Országosan 6 újabb koronavírus fertőzöttet regisztráltak, jelenleg összesen 1182 a beteg száma. 2284-en már meggyógyultak a betegségből. Meghalt 2 idős, krónikus beteg, az elhunytak száma így 548 főre emelkedett. Pomázon nem jelentettek változást az igazolt fertőzöttek állapotában.

 

Pedagógusnap

A pedagógusok köszöntése a járványhelyzet miatt most csak virtuálisan történhetett, de ez csak halasztást jelent, mint ahogyan a Közoktatásért díj ünnepélyes keretek közötti átadása augusztus 20-ára csúszik. Az idei díjazott Mohácsi Katica, a Mesevölgyi Tagóvoda vezetője, akinek harminc éves óvodapedagógusi munkája indokolja a díj megkapását.  A város nevében Leidinger István polgármester köszönte meg a pedagógusok munkáját. http://www.pomaz.hu/hirek/3757/polgarmesteri_koszonto_pedagogusnap_alkalmabol

 

A művelődési ház még mindig zárva van a közönség előtt

A munkatársak továbbra is karbantartási munkákat végeznek és takarítanak, fertőtlenítenek. Készülnek már az újranyitásra, a programjaikat szervezik.

 

Szigorú feltételek mellett mától látogathatók az idősotthon lakói

A pontos szabályokról itt lehet olvasni: http://www.pomaz.hu/hirek/3755/hetfotol_enyhul_a_latogatasi_tilalom_az_idosotthonban

 

Minden csoport nyitva van az óvodákban

Már két hete, május 25-e óta, a megszokott rend szerint működnek az óvodák és a bölcsőde. Fokozatosan egyre több gyereket vittek a szülők az óvodákba, így azokban minden csoport működik. Ezen a héten előreláthatóan ez így is marad. Az óvónők, dajkák is teljes létszámban dolgoznak. A bölcsőde is nyitva, fogadják a gyerekeket.

 

Védőnői tanácsadás online, személyesen előzetes egyeztetés után a Tanácsadóban

Hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között tart nyitva a Védőnői Szolgálat, péntekenként 8-12 óráig. Sürgős esetben lehetőség van személyes találkozóra, amire előre egyeztetett időpontban, a járványügyi veszélyhelyzetben elrendelt szabályok betartásával, a védőnői Tanácsadóban van lehetőség. A családokkal a védőnők online és telefonon is tartják a kapcsolatot.

 

Mától veszik át a felhalmozott tartós élelmiszereket

A Mátyás iskolánál átveszik a lakosság által felvásárolt, de el nem használt, szavatossági időn belüli élelmiszereket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Élelmiszerbank közös kezdeményezésének célja, hogy ne dobjanak ki még fogyasztható ételt, hanem ezeket az élelmiszereket eljuttassák a rászorulóknak.

Helyszín: a Mátyás iskola gazdasági bejárója

Időpont: előzetes egyeztetés után, de indokolt esetben házhoz is mennek érte

Telefonszám, amin egyeztetni lehet: (30) 687-7088

Az átvétel határideje: 2020. június 16.

 

Még mindig népszerűek az adománycsirkék

Nehéz anyagi helyzetben lévő családokon segíthetnek a felajánlott és ingyen elvihető csirkék. Kertes házhoz ajánlják a baromfikat, hiszen napi szinten gondozni, ápolni kell őket. A családsegítőnél lehet jelentkezni az adománycsirkékért. A családsegítő szolgálat munkája igen sokrétű, a napokban többek között bevásároltak egy mozgáskorlátozott hölgynek, egy mozgáskorlátozott férfi számára járókeretet közvetítettek, igazolványok és TAJ jogviszony ügyintézésében segítettek egy férfinak.

 

Medárd napja van

Az évszázados népi megfigyelés szerint, ha ma esik az eső, akkor 40 napig esni fog.