Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. novemberi száma

 

Vírushíradó 2020.06.12

Napi jelentés

Újabb 14 embert regisztráltak koronavírus-fertőzéssel, a jelenleg is beteg száma ezzel együtt is csökkent, 1051 főre. 2447-en meggyógyultak már. Két idős, krónikus beteg halt meg, az elhunytak száma így 555.

Pomázi megbetegedésről nem érkezett hír.

 

Ballagnak a 8. osztályosok

Az általános iskolák ma búcsúztatják a végzősöket. Az érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően “zárt kapus” ballagás lesz, a szülőkön, közvetlen családtagokon kívül másokat, rokonokat, barátokat nem lehet meghívni az alkalomra.

 

Ügyvezetőt keres a Pomázi Zenekastély Nonprofit Kft.

2020. június 17-ig lehet benyújtani a pályázatot az ügyvezetői pozícióra. Az ügyvezető feladata a Teleki-Wattay kastélyszálló üzemeltetése, Pomáz kulturális és szabadidős programjainak szervezése és integrálása a város kulturális életébe. A jelentkezéshez szükséges feltételek, dokumentumok, annak pontos menete itt olvasható: http://www.pomaz.hu/hirek/3762/palyazat_a_pomazi_zenekastely_nonprofit_kft_ugyvezetoi_tisztere

 

Bébipüré és csirkeadomány

A napokban továbbra is a felajánlott csirkeadományok ügyében közvetítettek a családsegítő munkatársai, illetve az ugyancsak felajánlott bébipüré adományokat ajánlották ki családoknak. Az Élelmiszerbank közvetítésével működő ételosztásra is folyamatosan jelentkeznek a lakosok. A kéréseket a családsegítő fogadja, környezettanulmányokat végeznek az ügyekben. Mindemellett sokféle feladatot látnak el a családok segítése érdekében. Illetve hajléktalan személynek is segítettek az ügyének intézésében. Az online térben is igyekeznek tanácsokkal szolgálni a saját Facebook oldalukon.

 

Több mint 7 és fél millió fertőzött világszerte

Ebből több mint 2 millió beteget az Egyesült Államokban azonosítottak. Súlyos a helyzet továbbra is Brazíliában és Oroszországban, ebben a két államban van az USA után a legtöbb koronavírus-fertőzött. A Föld 188 országában van jelen a koronavírus. A több mint 7,5 millió regisztrált fertőzöttből 3,26 millióan küzdenek még most is a betegséggel, 3,5 millióan meggyógyultak. 421 ezren haltak meg.