Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

 

Vírushíradó 2020.06.13

100 nap

Március 4-én észlelték az első koronavírusos megbetegedést Magyarországon. Sok olyan intézkedést kellett bevezetni az azóta eltelt hetekben, hónapokban hazánkban, ami ideig ismeretlen volt. A járványügyi veszélyhelyzet miatt kijárási korlátozások voltak, lezárták a határokat, vásárlási idősávot vezettek be az idősebb korosztály védelmére, bezártak az egyetemek, iskolák, óvodák. A diákok otthonról, online tanultak. A munkahelyek nagy része home office-ra tért át. Lezárták a játszótereket, nem lehetett vendéglátóhelyekre, mozikba, múzeumokba menni. Sok helyen kötelezővé tették a maszk használatát. A legtöbb beteget május 4-én regisztrálták, ekkor 2054 aktív fertőzött volt az országban. Az elmúlt hetekben fokozatosan enyhültek a korlátozó intézkedések, és a betegek száma is egyre csökken.

 

Polgármesteri pénzügyi beszámoló a koronavírus-járvány miatti költésekről

23 millió forintot költött a város a járvány elleni védekezésre a 2020. március 5-e és május 14-e közötti időszakban. Hogy pontosan mire és mekkora összegben az elolvasható Leidinger István összefoglalójában, ami a város honlapján elérhető: http://www.pomaz.hu/hirek/3764/beszamolo_a_koronavirus_jarvany_miatti_kozvetlen_penzkoltesekrol

 

Ingyenes, átfogó szűrővizsgálat Pomázon

40 vizsgálat egy helyen egy időben azonnali kiértékeléssel, Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központjában.
A programot ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének egy átfogó vizsgálatot egészségi állapotukról és szeretnék megismerni az egészséges életmóddal kapcsolatos lehetőségeket. Látványos anatómiai bemutató segítségével megismerhetik az emberi test működését és felépítését, valamint elsajátíthatják az újraélesztés technikáját. Újdonság a Programban a virtuális technológia, anatómiai mozisátor, ahol 20 perces előadás sorozatot tekinthetnek meg a látogatók. A Program minden látogató részére biztosít egy 300 oldalas Egészség Könyvet és egy ajándék Információs Prevenciós csomagot, sok más ajándék mellett.
Időpont: 2020. június 25-én  9-16 óra között
Csak előzetes regisztrációval látogatható!
Helyfoglalás: június 15-től 8-16 óra között, a rendelkezésre álló létszám függvényében.
Telefon: (20) 228-2135
Helyszín: Pomáz, Művelődési Ház és Könyvtár

 

Június 15-től újra lehet egészségügyi alapellátás

Hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető. A kórházakban az elkülönített ágyak 80 százalékát újra fel lehet szabadítani a nem koronavírusos betegek számára. A járóbeteg- és az alapellátás esetében megszűnik a veszélyhelyzetben bevett gyakorlat, hogy óránként csak 4 beteget fogadnak, ezentúl időkorlátozás nélkül igénybe vehetőek az ellátások. Időpontot továbbra is telefonon kell egyeztetni.