Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.06.14

Napi jelentés

Mára újabb 5 embernél mutatták ki a koronavírus fertőzést. Az aktív megbetegedések száma jelenleg 1025. Több mint kétszer ennyi a gyógyultak száma, 2482 fővel. 3 idős, krónikus beteg halt meg, az elhunytak száma így 562 főre nőtt.
Újabb pomázi megbetegedésről nem érkezett hír.

 

Budakalászon talál ma ügyeletes patikát

Akinek gyógyszerre lenne szüksége, annak Budakalászra, a Viktória Gyógyszertárba (Kőbányai utca 2.) kell mennie.

 

Keddig még le lehet adni a korábban felhalmozott tartós élelmiszereket

A Mátyás iskolánál átveszik a lakosság által felvásárolt, de el nem használt, szavatossági időn belüli élelmiszereket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Élelmiszerbank közös kezdeményezésének célja, hogy ne dobjanak ki még fogyasztható ételt, hanem ezeket az élelmiszereket eljuttassák a rászorulóknak.
Helyszín: a Mátyás iskola gazdasági bejárója
Időpont: előzetes egyeztetés után, de indokolt esetben házhoz is mennek érte
Telefonszám, amin egyeztetni lehet: (30) 687-7088
Az átvétel határideje: 2020. június 16.

 

Lehet a kórházban fekvő betegeket látogatni

Feloldották a látogatási tilalmat a kórházakban. A koronavírus-fertőzéssel érintett osztályokon továbbra is fennmarad a látogatási tilalom. Csak egészséges ember mehet látogatni, a kórházban maszkot kell viselnie, és csak az általa felkeresett beteggel lehet két méteres távolságon belül.

 

Hétfőtől nyitnak a könyvtárak

Két hónapja, a veszélyhelyzet kezdete óta zárva voltak a könyvtárak, amik június 15-től újra fogadhatnak látogatókat. Az újranyitás pontos szabályai még nem ismertek, az előzetes bejelentés szerint a legnagyobb 14 országos könyvtár nyithat először, de erről minden könyvtár egyénileg dönt. A fővárosi Szabó Ervin Könyvtár például csak július elején tervezi, hogy megnyitja kapuit. Egyelőre a pomázi Művelődési Ház és Könyvtár sem fogad látogatókat.

 

Romániába és Franciaországba is szabadon lehet utazni

Holnaptól Románia nem küldi kéthetes otthoni vagy hatósági karanténba a külföldről érkezőket, illetve Franciaország is megnyitja a határait az Európából érkezőknek.