Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

 

Vírushíradó 2020.06.15

Napi jelentés

Újabb pomázi megbetegedésről nem érkezett hír.

 

A tanév utolsó napjai

Már csak két nap van a 2019/2020-as tanévből, holnap hivatalosan vége a tanításnak. A járványhelyzet miatt azonban az iskolák még június 26-ig, tehát még 2 hétig ügyeleti rendben működnek.

 

Mire költött az önkormányzat?

Leidinger István polgármester tételesen beszámolt arról a város honlapján, hogy 2020. március 5-e és 2020. május 14-e közötti időszakban mire mennyit költöttünk. A bő két hónap alatt összesen 23.107.316 forint volt a járvány elleni védekezés költsége. Az összességében több, mint 23 millió forintos kiadásból 4.486.813 forint általános forgalmi adót fizettünk be az államkasszába.
Ezek a számok munkaközi kimutatások. Nincsenek benne azok a tételek, amelyeket a május 14-e után fizettünk ki és nincsenek benne a folyamatban lévő, még le nem szállított, ki nem fizetett tételek. Nem szerepelnek a kimutatásban azok az önkéntesen végzett munkaórák, felajánlások, amelyeket pomáziak, közösségek ajánlottak fel. Önkéntesen varrt maszkok (Horváth Bozsena, több, mint ezer db-ot!!!), akik a maszkok, élelmiszerek osztásában, plakátolásban, szórólapok eljuttatásában, több, mint száz idős ember ellátásában segítettek, a közbiztonságra, biztonságunkra vigyáztak, területeket fertőtlenítettek, szállítottak, működtették, írták, szerkesztették az információs rendszereket, gyógyították, ellátták a betegeket, szervezték és vezették a járvány elleni védekezés munkáit.
http://www.pomaz.hu/hirek/3764/beszamolo_a_koronavirus_jarvany_miatti_kozvetlen_penzkoltesekrol

 

A könyvtár készül a nyitásra

A városi könyvtárban befejeződött a leltározás, készülnek a nyitásra. Plexi fülkéket szerelnek fel az asztalokra, az új teremhasználati szabályokat ismertető kifüggesztéseket készítenek. Egy légtérben csak korlátozott számú olvasó tartózkodhat. Előkészítik az internetes rendelést is.

 

Mától teljes a csapat

A mai naptól az összes munkatárs dolgozik a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál, a szabadságon lévők is visszatértek a pihenésből. A szokásos tevékenység mellett ma tervezik a bébiételek kiosztásának befejezését.

 

Véradók világnapja

Tegnap volt a véradó világnapja, a Vöröskereszt minden véradónak köszönő üzenetet küldött. Pomázon nagyon sokan kaptunk ilyet.


Ma lehet regisztrálni az országos egészségügyi információs napon való részvételre

2020 június 25-én a Művelődési Házban 9-16 óra között mobil diagnosztikai központban ellenőrizheti mindenki egészségi állapotát. A programban csak előzetes regisztrációval lehet részt venni.http://www.pomaz.hu/hirek/3763/ingyenes_atfogo_szurovizsgalat_pomazon