Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.06.17

Nincs újabb pomázi megbetegedés

A 2020.06.16-ai adatok szerint:
Összesen 6 igazolt eset: 1 fő még beteg (kórházi ellátás)
Hatósági karanténban: 11 fő
COVID-19 fertőzésből gyógyult: 4 fő
COVID-19 fertőzött elhunyt: 1 fő

 

Véget ér a vészhelyzet

A parlament megszavazta a rendkívüli jogrend lezárását. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ma éjféltől megszűnhet a rendkívüli járványhelyzet. A pontos szabályozást az igazságügyi miniszter teszi közzé. Az azonban biztos, hogy Budapesten júniusban marad az ingyenes parkolás.

 

Nyári szünet, Erzsébet Táborok

Az iskolákban megkezdődött a nyári szünet, de a jövő hét végéig ügyeleti rendben fogadják a gyerekeket. Június 29-től kezdődnek az Erzsébet Táborok, amelyekben napi programok teszik élvezetessé a nyári pihenést. Pomázon 418 gyerek jelentkezett a térítésmentes ellátásra.

 

Óvodák nyári nyitvatartása

A kormányrendeletnek megfelelően az eddig szokásos 5 hetes leállás helyett 2-2 hétre zárnak be az óvodák, de elcsúsztatott időben. Ez azt jelenti, hogy az éppen szünetelő óvodába járókat a többi intézmény fogadja, vagyis egész nyáron biztosított a gyerekek ellátása. A Napsugár óvoda kezdi a leállást.

 

Csapadék

Az elmúlt napok heves esőzései nem okoztak árvizet. A Dera el tudta szállítani azt a vízmennyiséget, amennyit a szivacsként működő erdők már nem tudtak megtartani. A nagy tavaszi szárazság után az avar és a lombkorona szint egyaránt jelentős víztömeget szívott magába. További heves esőzésekre figyelmeztet a Meteorológiai Szolgálat.