Lakossági felhívás belterületen történő vadelejtésről

Pomázi Polgár 2021. szeptemberi száma

Szeptember 1-től módosul a szociális buszjárat próbamenetrendje

MEGHÍVÓ - Pomáz Város Napja 2021

Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2021. III. negyedév (július-szeptember)

Tüdőszűrés Pomázon

2021. szeptember 28-tól október 15-ig tüdőszűrés lesz a Művelődési Házban. A vizsgálat ideje: hétfőtől péntekig minden nap 8-18 óráig.

 

Vírushíradó 2020.06.18

Vége a veszélyhelyzetnek

A parlament kedden megszavazta, a szerda éjjel megjelent Magyar Közlönyben pedig megjelent, így június 18-tól hivatalosan is vége Magyarországon a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetnek.
Mostantól egy úgynevezett átmeneti időszak, járványügyi készültség, következik, amit 3 havonta felülvizsgálnak, de legfeljebb 6 hónapig, azaz december 18-ig áll fenn.
A maszk vagy a szájat orrot eltakaró kendő, sál viselése továbbra is kötelező lesz a tömegközlekedési eszközökön és vásárláskor az üzletekben is viselni kell. Illetve a vendéglátóhelyek belső helyiségeiben az ott dolgozóknak is kötelező viselniük.

 

Eltörölték a vásárlási idősávot

Nem szerepel az új jogszabályok között a 65 év felettiek számára eddig fenntartott 9 és 12 óra közötti idősáv. Így a jövőben ebben az időszakban már nem csak az idősek vásárolhatnak, illetve a 65 év felettiek is mehetnek más időpontokban az üzletekbe, piacra, gyógyszertárba vásárolni.

 

Nincs újabb pomázi megbetegedés

A 2020.06.17-ei adatok szerint:
Összesen 6 igazolt eset: 1 fő még beteg (kórházi ellátás)
ÁNTSZ által elrendelt hatósági karanténban: 1 fő
Idegenrendészeti karanténban:11 fő
COVID-19 fertőzésből gyógyult: 4 fő
COVID-19 fertőzött elhunyt: 1 fő
Az országban 1 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel együtt az aktív fertőzöttek száma 947. 2564-en már meggyógyultak a betegségből. Egy idős, krónikus beteg halt meg, így az elhunytak száma 568 fő.

 

Újra nyitva a Vörösmarty utcai posta

Június 15-étől újra működik a Vörösmarty utcában lévő posta, amelynek nyitvatartása itt érhető el:
http://www.pomaz.hu/hirek/3766/vorosmarty_utcai_posta_nyitvatartasa

 

Véget ér a Vírushíradó

A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszűnésével véget ér a pomázi Vírushíradó is, amiben április 2-a óta tájékoztattuk a város lakosságát a helyben lévő megbetegedések, elrendelt hatósági karanténosok számáról. Illetve a helyi és országos rendeletekről, korlátozásokról, szabályokról és eseményekről, ami a veszélyhelyzet idején befolyásolja a lakosság mindennapjait.

Köszönjük a figyelmüket.