Szelektív és zöldhulladék-gyűjtési naptár - 2022. IV. negyedév (október-december)

Pomázi Polgár 2022. decemberi száma

Szociális buszjárat érvényes próbamenetrendje és útvonala

 

Vírushíradó 2020.04.03

Koronavírus kisokos, égetési tilalom és maszkosztás  - napi híreink 

Süt a nap, városszerte nyílnak a magnóliák, végre nem kell fűteni, itt a jó idő - írnánk akkor, ha a Cov-19-ről az sem tudnánk mi az. Sajnos tudjuk, és a kis láthatatlan ellenségünk kihat az óvodai beiratkozástól kezdve az égetésig mindenre. Jöjjenek a mai hírek, és, hogy egy örömhírrel kezdjük, egy pomázi sem vesztette életét a koronavírus miatt. Ha kérdése, kérése van, írjon nekünk a virusinfo@pomaz.hu -ra.

Leendő óvodások, bölcsödések szülei figyelem! 

Óvodába készülő gyerekek szüleinek fontos tudni, hogy nem meglepő módon elmarad a nyílt nap az óvodákban, másrészt változott a beiratkozás rendje. Kérjük olvassák el az ezzel kapcsolatos tájékoztatót! 

Mégis lesz zöldhulladék elszállítás!

A tegnapi kisebb pánik után, mely főleg a CS2-es körzetben élőket érintette, Nagy Istvánnak, a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Bizottság elnökének  sikerült megszervezni, hogy az önkormányzat saját hatáskörben elszállítsa a hulladékokat. Ennek következtében  2020. április 3-án, péntektől ugyanúgy működik a zöldhulladékok összegyűjtése és elszállítása, mint eddig.

Azokban az utcákban (CS2-es körzet), ahol április 2-án, csütörtökön volt esedékes a zöldhulladékok elszállítása, egy kis türelmet kér még az önkormányzat. 

Tilos az égetés Pomázon!

Eddig havonta egyszer lehetett égetni, ám mostantól ezt is tilos. A 1/2020.(IV.01.) számú rendelet alapján kérjük, senki ne égessen,és ez vonatkozik mind a bel- mind a külterületre. Kérjük mindenki egészsége érdekében tartsák be a rendeletet, amely már hatályba is lépett.

Megjelent a Pomázi Polgár áprilisi száma

Akár online is olvasható a városi újság, melyet igyekszünk eljuttatni a postaládákba is. Ha további hírekre kiváncsi, vagy olvasna egy izgalmas interjút, készítsen egy kávét vagy egy teát, és kattintson. 

Nincs maszkja? Adunk! 

Szombaton 9 órától elindul a maszkok osztása. Ennek helyéről és idejéről itt olvashat. Kérjük a sorbanállásnál is tartsa be a javasolt távolságot, hogy elkerüljük a további fertőzéseket. 

Jutka bolt

Marci bolt

Pékség

Szabadság tér

3 sz választókerület területén 

Piac

6. vk: Koszi bolt, játszótér

Vörösmarty COOP üzlet előtt lesz, 8-9 óráig, majd 11-12 óráig

állomási COOP, a Maroni cukrászda, és a Darnyi pékség 

 Luppa Vidor utcai kisbolt előtt, 

 Református templom környékén 

 Huszár utcai SPAR előtt 

Toldi utca sarkán lévő zöldséges üzlet 

Fejenként most csak egy darabot tudunk adni, ezek moshatók vasalhatók. Kérjük csak azok vegyék akik kijárnak.

Beszállítás, mintavétel menete

Ha valakinek súlyos tünetei vannak, mentőt igényel, annak fel kell készülnie, hogy esetleg több mint 48 órát is várnia kell a mentőre. A hívás beérkezésének sorrendjében küldik mintavételre (torok kenetvétel ill. orr nyálkahártyáról kenet vétel) a mentőkocsikat. Igyekeznek a lehetőségük szerint a legrövidebb idő alatt kimenni, de ez sajnos akár több napot is igénybe vehet. A kenet levétele előtt 4 órával hívják a beteget, hogy mostantól kezdve ne egyen ne igyon..

Ha szív- és érrendszeri tünetei vannak, hívja az orvost! 

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet telefonos konzultációt indít. Abban az esetben, ha valakinél mellkasi fájdalom jelentkezik, nehézlégzést vagy erős szívdobogást érez, vérnyomáskiugrást tapasztal vagy valami egyéb panasza van, kardiológus szakorvosoktól kérhet tanácsot. A telefonos konzultáció nem helyettesíti a személyes vizsgálatot, de szakorvosok adnak tanácsot abban, hogy mi legyen a következő lépés.A +36 30 2606417 és a +36 30 2605339 telefonszámok folyamatosan hívhatóak !

Elindult a koronavírus kisokos

Szakemberek összeállítottak egy kisokost, melyben számos kérdésre választ talál. Érdemes áttanulmányozi a virtuális füzetet.